kedves látogató !

Kedves Látogató !

Üdvözöllek a naplómban !

2012. december 15., szombat

Aki nem játszik....

Végre szombat ! Persze "mehetnékem" van... Az időjárás nem partner ebben...de ezt már tegnap este sejtettem..így nem ér negatív meglepetés. +2 C fok, olvad, esik, "semmiresejó" idő........:(  Mióta reggel "kikotyogtam" magamban hogy megyek az erdőbe a lesbe, kisfiam lóg a nyakamon: "én is,én is, én is!"  ....:)
  Mivel képet ma nemigen fogok készíteni, így nem bánom...úgyis csak "piackutatni" megyek, hátha megértem, miért nem járnak a madarak az erdei etetőmhöz?? A tavalyi lesnél a "sima" akácerdőben, már érkeztemkor vagy 30 kismadár fogadott, úgy kellett őket elhessegetni hogy be tudjak ülni a lesbe. Aztán idén áthelyeztem a lesemet egy öreg tölgyesbe (mellette fiatal sűrű tölgyes , nem messze fenyves., akácos stb.) hogy majd ez lesz a "tuti", hát ide meg alig járnak a madarak. Pedig egész nyáron üzemelt itt itató, 3 hete etetek és végre hó is van...Egyszerűen nem értem...mintha félnének valamitől...
  Szóval reggel készülődés, a szükségesek a kocsiba:  fényképezőgép, állvány, markolók...:)) , na hajrá !
Elhelyezkedtünk , kitettem némi húst, az etetésnek folyamatosnak kell lennie.
Hát íme a les:




Belülről a kilátás még izgibb:



Szeretek itt lenni ! Még akkor is ha nem jön semmi. Az erdő csendje,nyugalma keveredik bennem az izgalommal, hogy jöhet bármikor bármi.. Jó ez az érzés.
És nagyon szép ez az öreg tölgyerdő..:




 Közben kisfiammal beszélgettünk a játékszabályokról: markolózhat a fotelen, de ha jön valami nem szabad mozogni..hangoskodni ..stb. Épp a "tüzépen rakodott fel szenet" a markolóval....


...amikor is beszállt egy ölyv ! Alig hittem a szemenek !





Csak az LCD-n visszanézve láttam, micsoda remek képet készítettem így a fény nélküli reménytelen esőben ! Homogén háttér, "szép" ázott madárka + az előteret ragyogóan elmosta az előttem elhajló terep havas felülete. Hát erre nem számítottam ! Persze fotóztam ahogy csak értem:




Ez az oldalra néző olyan "sasos" lett, ez a kedvencem..:)



Az ölyv természetesen leszállt és jóízűen falatozott a húsból. Hát ez remek !
Éreztem hogy a kismadár etetőre is kell hogy jöjjön valami, mert a szotyi eléggé szét volt túrva, láthatóan volt mozgás az etetőn. Jött is. Először egy széncinege. Végre egy madár az etetőmön ! Még sosem örültem ennyire széncinegének :



Azután pedig egy általam eddig még nem fotózott faj: a közép fakopáncs !





Az eső nem hagyott alább, így érdekes fotó lett a szajkó is az ölyvek beszállóján:



A képekkel több vagyok mint elégedett ! :) Bár a les iránt vannak bennem kérdőjelek.
 Időnk is lejárt, az ebéd is várt, kis segítőm türelme is elfogyott...hát indulás haza.  A képeken kívül megmaradt a remény nekem, csak beindul ez az etető.. és természetesen a mai nap tanulsága sem maradt el gondolataimban:
Aki nem játszik az nem is nyer...:)

5 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy beindult a "menza" :o)))
    Nagyon jók a képek, különösen az ölyv azzal a szigorú nézésével...:o)
    Látod milyen jó, hogy magaddal vitted a kisfiad? Lehet ő vonzotta a madarakat is...:o)))

    VálaszTörlés
  2. Huhhh...szerény méretű az önetető:))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép az a gyermek , így profilból is!
    Gratulálok , szép munka! :) Üdv Tibi

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok a szép fotókhoz, ismét káprázatos sorozat!!!! Ezek szerint nem csak én küzdök azzal, hogy nem működik megfelelő hatásfokon az ölyves leshez közeli kis madaras etető. Nálam szinte hozzá sem nyúltak még a maghoz, pedig már lassan 3 hete etetek. Örülök, hogy Nálad beindult. A közép fakopáncs nekem is régi vágyam. Ha láttad a blogon a képeket szerinted van esély, hogy nálam is beindul, vagy rossz a hely választás? Másoknál működik, nem értem nálam miért nem... Üdv: Tomi

    VálaszTörlés
  5. Köszi Nektek !
    Sanyi : nem kispályázok...:)
    Tamás : megnézem és mondok véleményt, de idő kell hozzá, sztem várj még.

    VálaszTörlés