kedves látogató !

Kedves Látogató !

Üdvözöllek a naplómban !

2013. április 22., hétfő

Les hátán les...

Jópár lest építettem már életemben , hiszen mindig alkalmazkodni kell a fotózandó témához. A legkülönbözőbb helyekre. Voltak kényelmesebbek, egyszerűbbek, hidegebbek, izgalmasabbak... Ezen bejegyzésem ez utóbbihoz tartozik...
A történet egy egyszerű megfigyelésen alapul: akármikor a vízi lesben vagyok, mindig látom a barna rétihéját mögöttünk a nádas felett leszegett fejjel prédára vadászni. Távolsággal nem, csak a szintkülönbséggel van némi gond... Sokat törtem már a fejem, hogyan lehetne lefotózni, ám most beugrott egy remek ötlet: egyszerűen besátrazok a leskunyhónk tetején...:)  Egyszerűnek tűnt, de vannak buktatói, meg kellett erősítsem a tetőt, majd fel kellett ugranom a mozgó csónakból a les tetejére... Semmi gond, megoldom! Már száguldok is a les felé....:

 
 
A közepes szél kissé megnehezítette a dolgomat, de végül csak sikerült elhelyezkednem..
Remek kilátás nyílik a tóra, ám a nád kissé magasabb mint gondoltam volna...:
 
 
 

Nem várok sokat, a rétihéja szinte menetrendszerűen érkezik.. ám kissé messze, a nád túloldalán.
 
 
 
 
 
Azt is sejtem merre lehet a fészke, már máskor kifigyeltem hol repül be a nádba,  ám számomra sokkal fontosabb a zsákmányszerző útvonala. Ez pedig a lesünktől nem messze kell hogy legyen, hiszen többször is járt erre. Jött is, szépen lassan felém billegve, ám amikor már majdnem kitölti a keresőt, mindig kifordul valamerre,  nagyon nehéz célba tartani. 
Ma 3 órát ültem fent a tetőn, ezalatt 3x jött a leshez közel. Egyetlen képet sikerült róla készítenem, amivel elégedett lehetek:
 
 
 
Nem vártam meg a teljes sötétséget, naplementekor indultam haza. Ám nem hagyhattam ki ezt a remek látványt: les hátán les...:)  Jöjjenek a nap werkfotói:
 



 
 
Ha a befektetett energia/eredmény hányadost veszem figyelembe, egész jól sikerült ez a mai nap..:)
 
 

4 megjegyzés:

  1. Tuti ez a plazma TV a nádasban :)
    És pont természetfilm megy....

    VálaszTörlés
  2. Les hátán les...:o)))) Ez jó! :o))) És a képek is azok! :o)))

    VálaszTörlés
  3. Ügyes! Én is azon töröm folyton a fejem, hogy lehetne a nádasnál magasabb helyre jutni, de eddig még nem jött össze.

    VálaszTörlés