kedves látogató !

Kedves Látogató !

Üdvözöllek a naplómban !

2012. június 7., csütörtök

Füles....

 Pár napja "fülest" kaptam..Nagymamám telefonált, hogy búbos bankák költöztek a szomszéd padlására.
Na persze , gondoltam magamban, közvetlenül a szalakóta meg a kerecsensólymok közé mi??...:)))
Aztán amikor kérdésemre elkezdte mondani, hogy búb van a fején, meg olyan fekete fehér tollazata van sárga alapon....hát kezdtem gyanakodni.  Állítólag gyakran megjelenik a csatornán, csak ki kell várni...
 Pár napja kimentem feltérképezni hogy akkor most ki kivel van...és láss csodát ! A hír igaz. Valóban megérkezett a hím menetrendszerint, csőrében valamivel...
Gyorsan fotós szemmel is felmértem a terepet, ide bizony beszállóág kell és valahogy feljebb is kell jutnom a megfelelő perspektíva végett. Az eredmény egy nagy tuja alatt rögtönzött leshely egy létra közepén keresztbetett padlóval ...:És a pazar kilátás a beszálló ágra :


Itt talán jobban látszik a csatorna alól kilógó beszállóág, melyre várom a bankákat..:
Munkából hazaérve sikerült a reám bízott kisfiamat meggyőznöm a fotózás fontosságáról....Gyanítom a leshely kb 2m es magassága "adu ászként" hatott rá...:))
Szóval fel is ültünk annak rendje módja szerint és csendben vártuk a bankákat..
Ahogy így ül az ember csendben , mozdulatlanul, sok minden egyéb dolgot is kifigyelhet. Mi pl felfedeztünk 2 verébodút és 1 rozsdafarkú költőhelyet is. A kis rozsdafarkú gyakran a banka beszállóját használta , de volt hogy a fölé a csatornára szállt énekelni:


Kisfiam ezúttal is meghozta szerencsémet, nem kellett soká várjunk, hogy megérkezzen banka uraság, csőrében méretes falattal !  Egy új fajt mindig élmény fotózni, de ez teljesen elbűvölt...Nem győztem a gombot nyomogatni, blendét tekergetni..:Nekem talán ez tetszik a legjobban a háttér miatt:
Következő fordulóban méretes lótetűt hozott , vélelmezhetően a párjának, aki épp a tojások költésével van elfoglalva. Bankáéknál ugyanis csak a tojó kotlik, a hím pedig hordja haza a kaját...Ekkor már a csatornánra szállt be, és láthattam hogy a cserepek alá nyújtja be az elemózsiát...

Nagy élmény volt fotózni egy ilyen szép madarat, pláne hogy még nem volt róla jó képem.  Kis fotós segítőm türelme is végéhez érkezett, így indulnunk kellett. De a leshely maradt, azt hiszem hamarosan visszatérek...:)))

8 megjegyzés:

 1. Milyen jó, amikor az egész család támogatja a hobbit..:o) a nagymama...a kisfiad...:o)))
  Szuper képek lettek!

  VálaszTörlés
 2. Kösziii !!! :DD
  Ismernek hogy milyen megszállott vagyok...kár szembeszegülniük velem..:))

  VálaszTörlés
 3. Szuper képek lettek!
  Milyen jó, hogy az alanyok néha házhoz jönnek :)
  Gratulálok!
  (Az egy 400-as?)

  VálaszTörlés
 4. Átokjó az a sárgászöld háttér!

  VálaszTörlés
 5. Jajjj...istenem az a lencs:((

  VálaszTörlés
 6. De klassz sorozat, én miért nem kapok ilyen fülest...:D

  VálaszTörlés
 7. Gratulálok, nem kis szerencse az ilyen... :) Nagyon szép képek lettek, még sok hasonlót!
  Teleobi ügyben... valamikor nem olyan régen olvastam hogy szert tettél egy sigma 120-300 2.8 OS -re. Ez a Canon 400-as akkor most a Sigma mellett szolgál, vagy lecserélted esetleg?

  VálaszTörlés