kedves látogató !

Kedves Látogató !

Üdvözöllek a naplómban !

2011. május 1., vasárnap

Első nap az új lesben...

Természetesen nem húztuk sokáig az új vízi les próbáját...a hajnal már ott talált minket másnap. Sajnos elég fényszegény idő volt és a madaraknak is idegen volt még a hirtelen ott termett "valami", nem jöttek igazán közel így értékelhető kép nem készült. Ma viszont ismét próbát tettünk.
A fő fogás természetesen a búbos vöcsök volt ma is. Erről a fajról készült a legtöbb fotó, pl "osonós":"felegyenesedős":fejrázós:ajándék adós:balhés:egyszerű szép portré:és az eső eleredése után persze esős is:A szárcsák sem maradtak tétlenek, sajnos nézeteltérésüket csak messziről fotózhattam:A nap képe ez a billegető cankó lett, ami a reggel a jégmadárnak leszúrt ágamon pózolt...:A mai fotózáson közreműködtek még:
szürkegém:nádi sármány:...és csak a dokumentáció kedvéért:

kárókatona:


kék vércse tojó:kormos szerkő:és egy valószínűsíthetően elkóborolt sztyeppi sirály:A les összességében jól működik, bár az az érzésem hogy még szokniuk kell a madaraknak. Valószínűleg a költés befejeztével még nagyobb forgalomra számíthatunk, amikor majd vezetik a fiókáikat.
Rengeteg cankófélét láttunk nagy csapatokban a tó felett körbe körbe repülni, majd időre eltűnni.Hazafelé indulva az az ötletem támadt, hogy nézzük meg az utolsó, leeresztett tavat is.... Odaérve belenéztem a távcsövembe és majdnem leültem: a rengeteg cankó mellett egy gólyatöcsöt láttam csipegetni a leeresztett (de már feltöltés alatt álló) tóparti mocsárban. De jó is volna ezt a ritka madarat lencse végre kapni ! És elkezdtük gyártani a haditervet......

3 megjegyzés:

 1. Tényleg csak a pontosság kedvéért, az egy kis kárókatona.

  M

  VálaszTörlés
 2. Hoppsz ! Erre nem is gondoltam hirtelen...
  Köszi a kiigazítást !

  VálaszTörlés
 3. Fiatal sárgalábú sirály :))
  Szép képek, csak így tovább!
  Üdv. Zsombor

  VálaszTörlés