kedves látogató !

Kedves Látogató !

Üdvözöllek a naplómban !

2010. november 6., szombat

...és megint a tónál...

Ma Attilával már dél magasságában a lesnél voltunk. Akadt még némi "csiszolnivaló" a lesen, a cölöpökről leeresztettük a tómederbe. Igen a tómederbe, mert a víz már a les előtt volt 2m el az őszi lehalászás miatt.
Gyönyörű őszi napsütés volt, a madarak pedig elég hamar kezdtek visszaszállingózni. Sajnos valahogy pont megálltak "lőtávon" , el tudtam volna még képzelni hogy közelebb jöjjenek.:


Egy fiatal rétisas okozott még némi izgalmat a tavi világban, de ezen élmény a hatalmas távolság miatt kép nélkül maradt...
Később ,egy már-már "szokásosnak" mondható jégmadár szórakoztatott minket, bár ilyen szép fényekben még nem fotóztam soha. Már csak "fűszer" volt a csőrében a kishal..:
Naplementekor pedig kipróbáltam a gépemre kattintva Attilának a Sigma 300-800 as ágyúját...:Majd csomagolás közben/után besétált egy nagy kócsag még a les elé, a 400 as ba is csak állítva fért bele. Sajnos ekkor már tényleg nem volt fény..:Összességében elégedetten indultunk haza, bár véleményem szerint ezt a tavat még közel sem "aknáztuk" ki...és tartogat majd még számunkra meglepetéseket, szép képeket.

3 megjegyzés:

 1. Első alkalomnak nem is volt rossz.=) Sőt..
  Ha megtudjuk úgy csinálni a lest ahogy tervezzük akkor lesz itt fotósélet..=)
  Szép a jégmadár nagyon. Régi álmod teljesült ezzel a képpel.
  Nem nyaggatsz már a jegessel legalább..=))

  VálaszTörlés
 2. http://2.bp.blogspot.com/_iqnlxHzeZcU/TNcbEAMgHlI/AAAAAAAAA8Y/XJC65e_nDAc/s1600/IMG_3505.jpg

  ez ütős, pályázatra való

  VálaszTörlés
 3. Gyönyörű képek ezek! Gratulálok! Én is imádok állatokat fotózni!

  VálaszTörlés