kedves látogató !

Kedves Látogató !

Üdvözöllek a naplómban !

2012. február 29., szerda

Mostanában...

Mostanában nem fotóztam. Egyszerűen nem volt igazán alkalmam hogy lenyomjam az expo gombot. Természetesen többször is jártam kint, de eredménytelenül. Ilyen is van, nem csak mindig a siker és a szép képek, izgalmas kalandok. A téliesített tavi etetőnktől nagyon csúnyán búcsúztam pár hete: konkrétan reggel 6 tól este 5 ig semmi sem szállt be..:( De az erdei etetőmön sem sokkal több siker jutott osztályrészemül...itt sem készült jó kép. Ez van. De sebaj. Mostanában már máson töröm a fejem. A tavaszon. A nagybetűs TAVASZON. A tél úgy érzem hogy jóidőre kifújta magát. 2 hete még -20 fok is volt, de mára már alig kúszik mínuszba. Ez már a tavasz előjele,ami jön, jön megállíthatatlanul..:) Vártam ezt a pillanatot, amikor végre átállíthatom a naplóm arculatát is, tavasziasra...:)

Úgy gondolom , hogy a jó képhez ma már több kell mint szerencse. Egy jó kép igen komoly előkészületeket kíván. Már pedig én jó képet akarok készíteni. Ez a mostani időszak a legalkalmasabb az előkészületekre. Főleg mert igazából a téma is kevés: a téli madarak már elegendő táplálékot találnak maguknak, egyre nehezebben becsalogathatók, a tavaszi madarak pedig még nem érkeztek meg. S hogy miben töröm mostanában a fejem? Hát több irányba is koncentrálok: egyrészt egy közeli dagonyát tisztítottam ki a gallyktól, nagyvadas képeket szeretnék itt készíteni. Másrészt egy kis magaslest hoztunk össze a helyi vadőrrel, ahogy mondogattuk munka közben "a természetvédelem és a vadgazdálkodás "kooprodukciójaként" ...ő a róka gyérítés én pedig a rétihéja megfigyelés és fotózás céljából. De itt van a Szecsői tavi vízi les amihez már csak jóadag víz kellene...na és terveim közt szerepel egy erdei itató készítése is, ami egy teljesen új , eldugott helyre kerülne, távol az emberi zsongástól... Nem beszéltem még a templomtoronyba reményeim szerint ismét fészkelő vörös vércsékről, amik helyét már tavaly fotózásra alkalmassá tettem...:)
Szép tervek. De jól tudom, minden terv annyit ér amennyit megvalósítanak belőle. Én megfogom, csak adjon az Isten hozzá erőt, szerencsét, na meg Szebb Jövőt mindannyiunknak!
Isten hozott Március !

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, hogy ilyen optimista vagy :o)))!
    És a tervek is szuperek! Kívánom, hogy mind sikerüljön!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Timi !
    Csak így érdemes..:))

    VálaszTörlés